videovarmuus

Tunnetko sisimmässäsi halun tehdä hyviä videoita, mutta jokin mielenmörkö estää?

Älä anna jännityksen, aikaansaamattomuuden tai osaamisen puutteen kampata sinua. ...Opi kuinka kartutat videovarmuutta (hauskemmin kuin arvaatkaan) ja saat videon huiman tehon käyttöösi!

"Valmiit videot, joista tunnet ylpeyttä ja saat kehuja katsojiltasi" Anna VideoVarmuusLeirin muuttaa suhtautumisesi videoihin 4 viikossa.

Viesti kilahtaa taskussa kesken kävelylenkin. Ajatuksissani kaivelen puhelimen esille.

Puolihuolimaton vilkaisu pysähtyy läpi kehon iskevän riemukkaan innostuksen ja jäätävän paniikin lumivyöryyn. 

Kauppalehdestä haluavat haastatella!

Seison keskellä kävelytietä, ja koiran ulkoiluttajien viuhtoessa ohi, mielessä myllertää. ... Tämähän olisi "huima askel uralla".  Mikä mahtava tilaisuus tavoittaa iso uusi yleisö. Mahdollisuus kyllä innostaa. 

Mutta epävarmuus jäytää.

Mitä kauemmin tuijotan tekstiviestiä ruudulla, sitä vahvemmin mielen syövereistä nousee esiintulemisen pelko. "Mitä muutkin ajattelis", "kuka minä olen puhumaan tästä", "en kyllä kehtaa julkisesti alkaa leveitellä omia asioita".  

Uskallanko tulla näkyväksi, uskallanko kertoa viestini julkisesti.

Olenko minä muka valmis tähän?

Totuuden hetki vuonna 2017. . . Kun tilaisuus on käsillä, on liian myöhäistä harmitella "miksen harjoitellut ja valmistautunut ajoissa?"

Usein tilaisuudet tulevat vastaan yllättäen.

Kuvittele jos tänä iltana, juuri kun olet sulkemassa laitteita ja siirtymässä iltatoimiin, sähköpostisi kilahtaisi tai puhelin pirahtaisi. 

… ja se olisi SE TILAISUUS, josta et ihan ole uskaltanut haaveillakaan.

JA SE TILAISUUS VAATISI VIDEON KUVAAMISTA!

Tiedät, että tilaisuus on tärkeä tavoitteidesi ja unelmasi saavuttamiseksi.

Tilaisuus voi avata rahahanat enemmän kuin koskaan.

Tai saada viestisi leviämään unelmayleisöllesi isommin kuin uskallat ihan ajatellakaan.

Mutta heti ensi-innostuksen perään iskee paniikki. ”APUA, EN MÄ OLE VIELÄ VALMIS!” Enhän minä osaa kuvata hyvää videota.

Olisiko nyt siis hyvä aika treenata?

Ennen kuin se iso tilaisuus on ovella ja laadukkaan videotekemisen ja videovarmuuden treenaaminen on myöhäistä.

Ole valmiina kun hetki koittaa!

Olipa sinulla tarve: 

 • Someen julkaistaville videoille - jotka keräävät seuraajia, ihania kommentteja ja vielä kiitosta pursuavia yksityisviestejäkin.
 • Verkkokurssisi videoiden kuvaamiselle  -  asiantuntijavideot, joista voit tuntea ylpeyttä ja jotka saavat ihmiset luottamaan sinuun ja janoamaan sinulta lisää oppia. 
 • Oman esittelyvideon kuvaamiselle  -  videon, joka vetää puoleensa niin, että ihmiset haluavat olla yhteydessä sinuun.
 • Youtube-videoiden tekemiselle  -  jotta uskaltaudut vihdoinkin perustamaan haaveilemasi kanavan ja rohkaistut saamaan videosi valmiiksi saakka ja julkaistua 
 • Videohaastatteluun valmistautumiselle tai CV:n mukaan liitettävän videohakemuksen kuvaamiselle -  siten, että videosi erottuu muista hakijoista ja uskallat itsevarmana hakea sitä unelmiesi paikkaa.

Kun tilanne on päällä, treenaaminen on myöhäistä. Silloin mennään sillä mitä on.

Älä putoa kyydistä - Video hallitsee jo, ja sen tarve vain kasvaa


Miksi on niin tärkeää, että haliitset videotaidot, etkä putoa muiden kelkasta? Toimitpa lähes missä tahansa, tarve videoille vain kasvaa. Ja syynä on ykskantaan videoiden uskomaton teho. 

Video rakentaa luottamusta. Kun käytät videoita, ihmiset kokevat tuntevansa ja tutustuvansa sinuun henkilökohtaisesti. Yleisösi alkaa oikeasti välittää sinusta ja sanomastasi. Kasvotusten tapaamisen jälkeen video on heti seuraavaksi vaikuttavin viestin viejä. Se rakentaa oikean suhteen. 

Kun jaat asiasi videolla, voit saada viestejä, joissa ihmiset kiittävät ja avautuvat sinulle, pääset auttamaan ja tavoittamaan heidät lähes yhtä lämpimästi kuin henkilökohtaisesti kohdaten. Mieti mikä merkitys sillä on markkinointiisi, myyntiisi tai viestintääsi. Ja toki videon avulla voit tavoittaa samanaikaisesti ja nopeasti paljon suuremman joukon ihmisiä kuin kasvotusten. 

Tekeminen voi tuntua kankealta, mutta et ole yksin...

Kamerakammon ja aikaansaamattomuuden voi taklata yllättävän helposti


Muistan kun itsellä täytyi tehdä ensimmäinen julkiseen levitykseen menevä video yritykselle. Tankkasin sitä monta päivää, ja niin lukuisia ottoja. Aluksi videolla näytti puhuvan rautakangen nielaissut ameeba.

Takeltelin sanoissa kivuliaasti, en meinannut saada yhtään kokonaista lausetta järkevästi purkkiin ja näytin niin pelokkaalta ja vaivaannuttavalta, että videota oli vaikea katsoa itsekään.

Saatikka ajatella, että se pitäisi julkaista muidenkin nähtäville.

Kuvauspäivän päätteeksi olin niin lannistunut, että halusin vain vajota sohvan pohjalle surkuttelemaan.

Olenpa kuitenkin todella kiitollinen, että lähdin tekemään videoita! 

Koska  video on mahdollistanut niin huikeita juttuja. Se ensiaskel, että ylitin oman kamerakammon ja videojännityksen, on ollut todellakin kaiken arvoista. Eikä alkukankeuden ylittäminen ollutkaan niin vaikeaa kun etukäteen luulin!

Tunnistatko itsesi näistä haasteista?

 • Olet ehkä kuullut kuinka tehokkaita videot ovat. Mutta ahdistava pelko vain estää tekemästä videohaaveita todeksi.
 • Haluaisit tehdä videoita. Mutta tuntuu ettet kehtaa näyttää omaa naamaa kameralle. Ja oma äänikin kuulostaa niin hölmöltä ettei videolta tunnista itseään.
 • Ja kun katsoo kilpailijan tai kaverin videoita, ne näyttävät lannistavan fiksuilta omiin verrattuna. - Miten saisi tehtyä laadukkaan näköisiä videoita itsevarmasti?
 • Tiedät, että saisit videoilla tehoa markkinointiin ja myyntiin. - Mutta jotenkin et vain saa aikaiseksi alkaa kuvaamaan.

Voi olla että ajattelet, että sinusta ei vain ole videontekijäksi. Se on liian teknistä ja aikaa vievää, ja pahin kaikesta …  että ”minä kun vaan en sovi kameran eteen”.

Ehkä mietit, että kamerakammosi johtuu siitä mitä olet. "Mitäpä ihminen luonteelleen ja itselleen voi". Jos ei vain pysty olemaan luonteva ja vakuuttava kameralla tai ei vain osaa tehdä tarpeeksi laadukkaita videoita.

Mutta voin luvata sinulle, että vika ei ole sinussa! Etkä todellakaan ole yksin.

Kamerakammo ei johdu sinusta! Vaan varmuuden puutteesta, joka johtuu oikeiden työkalujen ja kokemuksen puuttumisesta.

Opi menetelmä, joka tuo nopeasti luontevuutta ja itsevarmuutta videoillesi

Kun lähdin opettamaan videoiden tekemistä muille yrittäjille, huomasin tosi nopeasti, että halu ja tarve tehdä videoita on kova.

Mutta monella homma tyssää alkumetreillä siihen, ettei uskalleta tulla näkyville. Eli konkreettisesti kuvata itseään kertomassa omasta tuotteesta tai palvelusta.

Ja kuitenkin se, että sinä yrittäjänä tai työntekijänä annat videolla kasvot yritykselle, on yksi tehokkaimpia keinoja rakentaa lähestyttävyyttä ja luottamusta yritykseesi. Tosi nopeasti. Ja se tuo kauppaa.

Huomasin, että tietynlaiset harjoitukset (ikään kuin miniaskeleet) sekä vertaistuki taklasivat kamerakammoa hämmästyttävän nopeasti.

Kun lisäsin reseptiin vielä ripauksen videointoa ruokkivia elementtejä, huomasin, että olin kehittänyt menetelmän, joka auttoi kumoamaan videojännitystä ja pärstäkerroinpelkoa hämmentävän nopeasti.

Kutsun tätä menetelmää Videovarmuuden Askeleet -menetelmäksi.

Haluatko pikakelata oman video-osaamisen ja -varmuuden uudelle tasolle?


Huomasin, että asiakkaani alkoivat saada tuloksia, eli selvää itsevarmuutta, vakuuttavuutta ja luontevuutta jo ihan muutamissa päivissä.

Nopea kehitys mahdollistuu, kun yhdistät 3 tärkeää tekijää. Ja pian huomaatkin videolle esiintymisen olevan hauskaa ja kiinnostavaa, (ehkä salaisesti jopa koukuttavaa).

3 askelta, joilla kasvatat omaa videovarmuutta niin, että kameran edessä ei tarvitse pelätä jäätymistä:

Askel 1: Kahden tason oppiminen

Kun uuden haastavan asian oppimisen "verhoaa" toisen mukavan tekemisen alle, oppii vaikeaakin asiaa ikään kuin huomaamatta "samalla vaivalla". Muistele vaikka millaista koulussa oli vieraan kielen sanaston ja kieliopin tankkaaminen? Mutta jos pääsit reissuun tai sait kavereita tuosta maasta, kielitaito karttui kuin huomaamatta päivittäisen elämän ohessa. Mieti mitä se tarkoittaisi sinulle, jos hoksaisit yhtäkkiä keränneesi videovarmuutta ja tekemisen rohkeutta huomaamatta, muun kiinnostavan tekemisen ohessa? 

Samantyylistä "oikotietä" käytetäänkin  videovarmuuden askeleet -menetelmässä, ja siksi videon tekemistä ja varmuutta voi oppia niin helposti ja hauskasti. Jos haluat rohkaistua ja innostua videoista, suosittelen verhoamaan haastavat asiat kiinnostavan opettelun joukkoon.

Askel 2: Varmuuden pinoaminen

Lapselle uuden oppiminen on kompurointia, toistoja ja naurua. Mutta niin vain sama asia muuttuu aikuisena noloksi, hävettäväksi haparoinniksi. Mutta joka ikinen, joka haluaa oppia uutta, joutuu aloittamaan aloittelijana! Jotta uuden asian kanssa ei tarvitsisi rämpiä tuskallisen pitkään, varmuuden pinoaminen syntyy nopeutetuista toistoista. Ja paras keino päästä alkukankeudesta ja saada tarvittavat toistot alle, on turvallinen, kannustava ympäristö sekä tilivelvollisuus. Ne saavat sinut ottamaan jatkuvasti uusia miniaskeleita ja kartuttamaan varmuutta.

VideoVarmuuden-askeleet menetelmässä on tärkeää luoda itsellesi edellytykset, jossa saat kevyesti tarvittavia toistoja. Toistojen ei tarvitse olla isoja ponnistuksia, itseasiassa on tehokkaampaa, jos pinoat tarpeeksi pieniä mutta tavoitettasi edistäviä askeleita.

Askel 3: Tarttuva innostus

Ilon kautta tekeminen on aina tehokkaampaa, kuin hampaat irvessä puurtaminen. Tutkimusten mukaan yleisöllä ja sen reaktioilla on suuri rooli esiintymisjännityksessä. Vaikka kuulijakunta pitäisi esitystä hyvänä, mutta selailee esim. samalla kännykkää eikä anna mitään kannustavia signaaleja, esiintyjän jännitys voi kasvaa ja paheta. Varsinkin kokematon tekijä voi lannistua "mykästä" yleisöstä. Somessa aloitteleva videotekijä ei välttämättä saa arvokkaita signaaleja ja kannustusta, esimerkiksi algoritmi voi "piilottaa" uuden videotekijän julkaisut ja ruokkia lannistumista, epävarmuutta ja kamerakammoa.

Se millä energialla esiinnyt, tarttuu kuulijaan. Innostus ja energia on yksi tärkeimmistä keinoista saada viestisi perille … Mieti, oletko joskus katsonut innostavan videon, mitä sen jälkeen tapahtui? Aika usein se saa aikaan toimintaa tai vaikuttaa ajatuksiin. Innostus on esimerkiksi ostopäätöksen vahva taustatekijä, koska viesti vaikuttaa tunteisiin. Jos taas rivien välistä paistaa epävarmuus, se saa myös katsojan epäilemään sinua.

Siksi VideoVarmuus Askeleet -menetelmässä on olennaista etsiä itselle innostava ja kannustava yleisö. Varmista, että saat tukea ja hyödyllistä palautetta, kun lähdet harjoittelemaan uutta asiaa, kuten videon tekemistä. 

Nämä kaikki 3 elementtiä yhditämällä videovarmuus kasvaa ropisten. 

Hei, olen Anni, videointoilija ja netti-perhokalastusyrittäjä yli 6 vuoden taipaleelta.

Videomarkkinointi

Haluan auttaa sinua voittamaan kamerajännityksen!


Olen Anni Yli-Lonttinen, videointoilija ja netti-perhokalastusyrittäjä yli 6 vuoden taipaleelta.
Koulussa olin se maailman ujoin tyttö, joka ei uskaltanut viitata, vaikka tiesin ihan 100-varmasti vastauksen open kysymykseen. Siitä pulpetista on pitänyt ponnistaa pitkä tie yrittäjäksi ja videon tekijäksi. Ja näitä oppeja haluan jakaa nyt sulle.

Perhokalastushommien ja Youtuben oheen puskaradio on tuonut yritysasiakkaita. Heidän kanssa olen tehnyt some- ja videomarkkinointia. Omasta kokemuksesta voin todeta, että video on todella hyvä keino. Kaikkein tehokkain ja edullisin markkinointikeino mitä olen käyttänyt. Mutta saadakseen videoista mitään hyötyä, täytyy ensin uskaltautua ja oppia kuvamaan hyviä videoita.

Videoiden tekeminen on opettanut minulle esiintymistä sekä miten videon tekemisen jännitystä voi taklata. Olen tehnyt paljon muutakin kuin kalastusvideota, esimerkiksi 2017 voitin 5000€ pääpalkinnon kaukolämpövideokilpailussa, ja olen päässyt Suomen Kulttuurirahaston tukemana tekemään luovaa ja kokeellista videotyöskentelyä. Freelancer toimittajana olen tehnyt lehtijuttuja ja kuvaamista mm. Otavamedialle yli 10 vuotta. 

"Nettiyrittäjänä mun vahvuus on, että tunnen erityisesti asiakkaita keräävät videot, enkä jää jumiin välinehifistelyyn."

Opetettuani jo yli 6000 suomalaista yrittäjää ja videontekijää pääsemään yli "pärstäkerroin pelosta", olen koonnut nyt kaikki parhaat oppini yhteen pakettiin. 

Pakettiin joka auttaa sinua lopullisesti karistamaan epämukavuuden videokuvaamisesta ja saamaan videoita oikeasti aikaiseksi.

Saanko esitellä . . . 4 viikon VideovarmuusLeirin!

Anna VideoVarmuusLeirin kasvattaa luontevuutta ja itsevarmuutta - Opi tekemään videoita, joita voit katsella ylpeänä!

VideovarmuusLeiri on tarkoitettu sinulle, joka haluat välittää viestisi tehokkaasti videolla. Ja etenkin kokea olosi rennommaksi ja itsevarmemmaksi kun kamera napsahtaa käyntiin.

Kurssilla saat:

 • Videovarmuutta – uskallat lopultakin oikeasti tehdä ja julkaista sinulle tärkeitä videoita ja tehdä omasta videohaaveestasi totta. Saat vihdoinkin videot yrityksesi markkinoinnin tehokärjeksi.
 • Aikaansaamista – etenet selkein, tarpeeksi pienin askelin ja saat onnistumisia. Saat valmista aikaan.
 • Tukea vertaisyhteisöltä – rohkaistumista ja kannustusta. Paikan jatkaa harjoituksia. Ja tehdä turvallisesti testejä ja kartuttaa varmuutta.
 • Valmiita videotyyppejä – miniharjoitusten kautta opit tekemään eri tyylisiä videoita, kuten mainoksia tai googlen hakutuloksissa löytyviä asiakashaavivideoita.
 • Bonuksena: Videovarmuus mikstuuraa suoraan aivoihin ladattuna (kuuloaistin kautta) – Kun tarvitset lisäbuustin varmuutta ja intoa tekemiseen, hyödynnä itsevarmuusäänitteet.

Mieti mikä arvo sillä on, kun vihdoinkin alat tehdä videoita, joilla herätät oikean kohderyhmän huomion ja erotut kilpailijoista. Tai vielä tärkeämpänä, kun valjastat videot keräämään sinulle asiakaskontakteja ja tekemään myyntiä.

Tärkeintä on päästä yli siitä ensimmäisestä kaiken torppaavasta esteestä: kamerakammosta.

videovarmuus

4 viikon nettileiri tuo varmuutta ja videointoa (yllättävän helposti)


Kuukauden kestävä VideoVarmuusLeiri sisältää:

 • 4 Videoidesi tasoa kohottavaa teemaviikkoa.  Parannat omaa videotekemistä ja videovarmuuttasi ohjevideoiden opeilla sekä itsenäisesti ryhmässä tehtävillä harjoituksilla
 • 8 ohjevideota:  Perjantaisin saat Orientaatiovideon tulevaa viikkoa varten. Ne auttavat asettamaan ajatukset oikeille raiteille, ja samalla valmistaa ja innostaa sinua tulevaa viikkoa varten. Maanantaisin saat viikon Teemavideon sekä harjoitukset. Ne auttavat taklaamaan videojännitystä ja rakentavat sinulle varman olon kalmeran edessä.
  - Valmennus ei ole yhtä intensiivinen kuin 5 päivän harjoitusleiri. Voit määritellä itse, kuinka aktiivisesti osallistut Videovarmuus -valmennukseen. Suosittelen kuitenkin, että leirin ajaksi varaat vähintään 2 päivänä viikossa sopivan hetkisen videoajatuksille ja tekemiselle.  
 • Kannustavan ja turvallisen Facebook-ryhmän harjoittelua ja vertaistukea varten
  Ryhmä on aktiivinen 1 kuukauden (4 viikkoa), jolloin olen mukana ryhmässä seuraamassa harjoittelua. Kuukauden jälkeen ryhmä jää sinulle käyttöön kertausta, harjoittelua ja verkostoitumista varten myös valmennuksen jälkeen!
  HUOM! Bonuksena maksuton kertausmahdollisuus: Sama FB-ryhmä on käytössä myös tulevilla ryhmillä, joten olet automaattisesti mukana kertaamassa. Voit aina poistaa omat videosi valmennuskuukauden jälkeen, jos et halua tulevien ryhmälaisten näkevän niitä. [Kurssin opetusmateriaalit ovat käytössäsi kurssin aktiiviajan, eli 4 viikkoa]
 • Viikoittainen Q&A -kysymys&vastaus-KETJU. Voit esittää kysymyksiä koko valmennuksen ajan ja saat vastauksia juuri sinua askarruttaviin kysymyksiin. Opit myös muiden kysymyksistä, seuraamalla viikottaista Q&A-ketjua.
 • Bonuksena: Videovarmuus mikstuuraa suoraan aivoihin ladattuna (kuuloaistin kautta) – Kun tarvitset lisäbuustin varmuutta ja intoa tekemiseen, hyödynnä itsevarmuusäänitteet.
 • Bonusvalmennus: Työnhakijan videotaidot. Urapsykologin kanssa tehty valmennus erityisesti työnhakijalle. Se auttaa viestimään itsevarmasti ja omana itsenä videotyöhakemuksessa ja videohaastatteluissa.

Videovarmuus-leirin Pilottiryhmä starttaa maanantaina 15.3.2021.

(Kurssin aktiiviaika on neljä viikkoa, eli 15.3-11.4)

Voit itse säätää kurssin intensiivisyyttä ja sovittaa sen omiin aikatauluihisi. Kurssi ei ole esimerkiksi yhtä intensiivinen kuin 5 päivän VoimaaVideosta Harjoitusleiri. Keskimäärin kurssille kannattaa varata noin 1-8 h/viikko. Jo parikin tuntia ripoteltuna viikkoosi, saa aikaan isoja harppauksia. 


Oletko valmis toteuttamaan videohaaveesi?


Valmennan videoiden tekemistä ja videovarmuuden löytämistä yrityskohtaisesti, jolloin hintalappu yhteistyöstä on 2000€ + alv / kk

Nyt sinun ei tarvitse kuitenkaan varautua tuollaiseen summaan, jotta pääset taklaamaan kamerakammoa.

VideovarmuusLeirin hinta on normaalisti 199€ (sis alv).

Mutta nyt ensimmäisen ryhmän kunniaksi, pääset mukaan pilottihinnalla, koska kenties ensimmäisellä kerralla ihan kaikki kulmat eivät ole vielä aivan lopulliseen muotoon hiottuja.

Kun ilmoittaudut nyt hyvissä ajoin, saat lisäksi ennakkoilmoittautujan edun:

Ennakkoilmoittautujan hinta  179€ (sis.alv) -  (Norm. 199€)

06
Päivää
:
 
23
tuntia
:
 
23
Min.
:
 
39
Sek.

You missed out!

Huom! Edullisin ennakkohinta on voimassa vain tiistaina 26.1.2021 klo 22:00 mennessä ilmoittautuneille.

Klikkaa tästä mukaan kurssille.

Innostuitko, mutta mieli epäröi? ...Tiedän miten helposti sitä lykkää päätöksen tekoa, vaikka kuinka tietää mitä haluaa.

"Juuri nyt ei vain ehdi päättää." ...  Tiedän tuon tunteen!

Siksi haluan auttaa sinua päätöksen teossa, ottamalla taloudellisen riskin kokonaan itselleni.

14 päivän
100%
takuu

14-päivän 100% rahat takaisin -takuu.

Sinulla ei ole käytännössä mitään riskiä, koska annan sinulle täyden 14-päivän 100% rahat takaisin -takuun. 

Jos et koe saaneesi rahoillesi selvää vastinetta, palautan rahasi.

Klikkaa tästä mukaan kurssille.


P.S.  Mietitkö, että videovarmuuden kartuttaminen ja hyvien videotaitojen osaaminen olisi supertärkeää omassa työssä, mutta kalenteri on vain ihan tukossa!?

Ei hätää, vaikka Videovarmuus-kurssi kestää 4 viikkoa, voit itse valita kuinka intensiivisesti osallistut. Vaikka varaisit vain tunnin-pari jokaiselle viikolle, olet kuukauden kuluttua huimasti pidemmällä omassa videotekemisessäsi. 

Tärkeintä on ottaa nyt se ensimmäinen askel ja aloittaa. Voit aina parantaa myöhemmin,  koska sinulla on automaattisesti maksuton kertausmahdollisuus: Sama FB-ryhmä on käytössä myös tulevilla ryhmillä, joten olet automaattisesti mukana kertaamassa. Varaa siis paikkasi nyt klikkaamalla tästä.