Käytännön videotekemistä

On aivan huikeaa, että viime vuonna yli 5000 ihmistä osallistui Harjoitusleirille, eli nettileirille, jossa opetellaan videon tekemisen perusteita.

Oli mahtava nähdä, miten hienoja videoita porukka teki, oppimalla muutamia simppeleitä jippoja.

Tänään haluankin jakaa sinulle pari oppia, joista arvelen sinun hyötyvän.

Konkreettisimmat käytännön vinkit?

Kun tuijottelen tässä höyryävää 🍵 teemukia, mietin samalla mitkä olisi ne konkreettisimmat vinkit, joita olen vuosien saatossa oppinut ja mitä voisin jakaa sinulle…

( esim. miten jopa neljä vuotta vanhat videot tuovat minulle yhä toistuvasti uusia asiakasliidejä?)

No tässä 3 kärkiajatustani videoihin:

📌 1. Videon taika

Olet varmasti kuullut, että video on parhaillaan tosi tehokas ja kasvava markkinointikeino, joka toimii hyvin somekanavissa.

Eli oikein toteutetulla videolla on melkoinen teho!

Ja koska luet VoimaaVideosta blogia, videon tekeminen arvatenkin kiinnostaa.

Yksi tärkeimmistä opeistani on, että EI KANNATA tehdä kertakäyttösomea, vaan panostaa asiakashaavivideoihin, koska ne eivät vanhene samoin kuin muu some. Ja juuri ne tuovat yritykselle oikeita liidejä.

(Jos et tiedä mitä asiakashaavivideo tarkoittaa, ei huolta. Kerron kohta niiden tekemisen 4 tärkeää vaihetta.)

📌 2. Aloittamisen kynnys lamaannuttaa

Uusien asiakkaiden kertyminen kuukaudesta ja vuodesta toiseen ilman maksettua liikennettä, kerran tehdyllä videolla houkuttelee varmasti.

Mutta se voi kuulostaa ehkä myös isolta ponnistukselta!

Pelkojen taklaaminen sekä tehokkaiden videoiden teon oppiminen ja aloittaminen ei itse asiassa ole niin iso urakka, kuin miltä nyt saattaa tuntua.

Ensiarvoista on uskaltautua ottamaan se ensimmäinen askel ja TEHDÄ PÄÄTÖS, että opettelee tekemään asioita fiksusti. Eikä sohi joka suuntaan somessa.

📌 3. Mikä näkyy kassassa

Kaikilla tuppaa olemaan kiire ja tunnit loppuvat päivästä kesken. Siksi on tosi tärkeää oppia keskittämään rajallinen aika ja resurssit tehokkaisiin markkinointitoimiin, joista näet, mitä tuloksia ne tuovat.

Tämän takia itse suosin asiakashaavivideoita. No mitä se sitten tarkoittaa konkreettisesti?

➡ Ne lupaamani 4 tärkeää vaihetta asiakashaavi-videoiden tekemisessä ovat:

Tärkeät vaiheet videon teossa

1. Pohjatyön kultainen kolmio – Tiesitkö, että voit tutkia mitä asiakkaasi tarkalleen ottaen etsii netistä, ja vastata siihen videoilla? Kun potentiaalinen asiakkaasi voi löytää videosi silloin, kun hänellä on ostohousut 👖 jalassa, se on molempien etu.
Asiakas kiittää videoistasi ja et tee turhaa työtä.

2. Asiakkaita tuova videosisältö ja rakenne – Oletko miettinyt minkälainen videon pitää olla, jotta se ei kerää pelkkiä tykkäyksiä, vaan sillä on edellytykset tuoda oikeita asiakkaita?
Oikeanlainen rakenne:
a) houkuttaa katsomaan videon alusta loppuun,
b) auttaa asiakasta ja antaa arvoa, eli rakentaa samalla luottamusta ja
c) kerää ohikulkevan katselijan talteen, jotta voit tavoittaa hänet uudestaan silloin, kun oston hetki on ajankohtainen.

3. Asiakashaavin upottaminen videolle – Miten muutat katsojat ja tykkääjät maksaviksi asiakkaiksi? Asiakashaavin käyttäminen videon lopussa on kriittisen tärkeää, jotta katsoja oikeasti päätyy liidiksi.

4. Timanttinen julkaisu ja jakelu – Olet käyttänyt videon tekemiseen aikaa ja energiaa. Mutta miten annat videollesi parhaat eväät menestyä niin, että se löytyy hakutuloksista vielä aikojen kuluttua? Julkaisuun ja jakeluun liittyy pieniä, mutta tosi tärkeitä tekijöitä (joista moni ei tiedä lainkaan❗️). Niiden avulla videosi ei huku some-massaan, vaan se voi saada katseluja vielä pitkään.

Kerron näistä 4 vaiheesta tarkemmin (mukana kaaviokuva) nettisivulla, jossa esittelen Salamasukellusta Videomarkkinointiin.

Salamasukellus Videomarkkinointiin on nettikurssini, jolla opit miten videoista kertyy yritykselle liidejä. Ja opit oikopolkuja ja jippoja, miten sellaisia videoita käytännössä toteutetaan (pienyrittäjän budjetilla ja resursseilla).

Tarkemmat tiedot Salamasukelluksesta löydät klikkaamalla tästä: https://voimaavideosta.fi/salamasukellus/

➡ Sivun lukeminen kannattaa, vaikket olisikaan tulossa kurssille, koska selitän siinä edellä mainittua asiakashaavimetodia.

🦩 Nyt ei muuta kuin mukavaa päivää!

t. Anni

P.S.

Tiedätkö mikä yksi oivallus kesällä 2016 muutti oman videotekemiseni suunnan kokonaan, ja alkoi tuoda videoille kymmenien katsojien sijaan satoja tai tuhansia?

Kerron siitä oivalluksesta (sekä mitä ihan konkreettisesti tein eritavalla) tällä videolla:

Mikä oivallus 2016 muutti videoideni tehon ihan täysin?
P.P.S.

Jos Salamasukellus Videomarkkinointiin -kurssi kiinnostaa nyt on oiva hetki hypätä mukaan. Ja ottaa videot haltuun. Tässä muutamia kurssilaisten kommentteja:

“Videoiden tekeminen on tuntunut mahdottomalta, mutta niin vain minäkin lämpenin sille. Kiitos. Olin niin kriittinen omaa videon tekoa kohtaan, minua insinöörinä auttoi, kun opetit jäsentämään videon tekoa.”
Marjaana Siivola – Doules

“Ilmoittauduin heti kun näin tämän! Oli niin pikastartti tämä harjoitusleiri, että pakkohan tästä on jatkaa matkaa, että saa kaiken hyödyn nyt tästä spurtista.😃”
Marko Myllymäki – Atadone

Jos haluat mukaan tykätylle Salamasukellus Videomarkkinointiin -kurssille,
klikkaa itsesi mukaan tästä: https://voimaavideosta.fi/salamasukellus/