Mikä videoiden tekemisessä on olennaista?

Oletko koskaan toivonut…

… että joku kertoisi tasan tarkkaan, mikä videoiden tekemisessä on olennaista?

Jos olet, saatat hämmästyä, kuinka yksinkertaisia nuo asiat oikeastaan ovat. Siksi onkin kiinnostavaa, että ne jäävät niin helposti hoksaamatta.

Ajattelin jakaa 3 huomiotani, jotka selittävät tätä yleistä ”näkökentän mustaa pistettä” videoiden teossa.

(ettet suotta kompastu näihin yleisiin virheisiin)

Miksi kaikkein tärkein ydin unohtuu?

🚫 Katsotaan mallia menestyneistä vlogeista tai ”elämäntyyli”-kanavista.

Moni seuraa mielenkiinnolla ajankohtaisia ’vaikuttajia’ somessa. Mutta jos alkavana videontekijänä otat mallia vlogaajista, edessä on pitkä tie. Vlogityylinen sisältö on omiaan syventämään suhdetta ja kasvattamaan faneja, SILLOIN KUN SINULLA ON JO YLEISÖÄ.

Mutta yleisön rakentaminen vlogi-tarinoilla ja oman päivän kuvaamisella on tuskallista.

Miksi? Koska kohderyhmälläsi ei ole mitään järkevää reittiä löytää videoidesi pariin… ellei sitten joku videoistasi leviä viraalisti.

Ja se on kuin suunnittelisi yritysrahoituksen lottovoiton varaan.

Toisaalta, jos rakennat videomarkkinointiasi asiakashaavi-tekniikalla (jos et tiedä mitä asiakashaavivideo tarkoittaa, klikkaa viestin aivan lopussa olevaa linkkiä) sinulla on asiakasliidejä keräävien videoiden lisäksi mietittynä reitti, joka tuo uusia katsojia videoillesi, vaikka et olisikaan ’somejulkkis’.

🚫 Videon keskiössä on tuote tai yritys.

Vaikka palvelusi ja ratkaisusi olisi asiakkaalle kuinka huikea tahansa, ennen kuin hän haluaa katsoa tuote-esittelyä, hänen täytyy haluta tuote. Ja ainut tapa saada asiakas haluamaan tuote on varmistaa, että asiakkaalla on tarve juuri kyseiselle tuotteelle.

Voit tietenkin odottaa, että ostohousut jalassa oleva asiakas osuu videosi kohdalle. Mutta parempi tie on tuotteen sijaan puhua asiakkaan ongelmasta, ja siitä miten se voidaan ratkaista.

Ero on tavallaan hiuksen hieno, mutta samalla aivan päinvastainen!

Asiakasta kiinnostaa kuumeisesti selvittää miten pörröisen ja tojottavan tukan saa siistittyä. Mutta häntä EI kiinnosta kuulla Multihyper Hair Treatmentista …

… ennen kuin hän tietää, että sillä ratkaistaan juurikin hänen päässään sojottava ongelma.

🚫  Hankitaan kaikki mahdolliset laitteet TAI jäädään jumiin välineiden vertailuun ja ostopäätöksen pyörittelyyn.

Tällöin huomio on videon ulkoisissa tekijöissä.
Se miten hyvälaatuista videokuva on, miten ammattitasoista valaistus on tai miten samettisen tasaista ääni on, ei vielä vie sinua eteenpäin.

Jos lopputuloksena video on loisteliaasti toteutettu, mutta sisällön viesti ei houkuttele katsojaa sinulle asiakkaaksi, olet käytännössä lähtöruudussa.

No mikä sitten ON se tärkein ydin videon teossa?

Mikä oivallus 2016 muutti videoideni tehon ihan täysin?

Olen tiivistänyt tärkeimmän ytimen 4 vaiheeseen, joita kutsun asiakashaavi-metodiksi.

(Asiakashaavimetodia opetellaan Salamasukellus Videomarkkinointiin -verkkokurssilla. Huom! Ilmoittautuminen kurssille on auki vain rajallisen aikaa.)

Asiakashaavivideo tuo toistuvasti asiakkaita kerran tehdyllä työllä

Automatisoimalla palan rutiinitekemistä videolle, jokainen videosi voi tuoda toistuvasti asiakkaita kerran tehdyllä työllä. Tekemällä fiksuja videota, sinun ei tarvitse jatkuvasti selvittää samaa asiaa asiakkaille yksittäin, kun automatisoit sen videolle. Etkä joudu käyttämään loputtomasti energiaa hetkessä vanhenevan somesisällön tekemiseen.

Tehokkaan videon teon ei tarvitse olla kallista, aikaa vievää tai vaikeaa, koska oikeilla taktiikoilla syntyy asiakkaita talteen nappaavia videoita.

Tällaista videota kutsun asiakashaavi-videoksi.

Kun opit asiakashaavi-menetelmän, voit tehdä useamman videon kerrallaan, jolloin homma ei vie niin paljon aikaa kuin ehkä kuvittelet. Ja mikä tärkeintä, kerran tehty työ tuo tuloksia pitkään.

Asiakashaavi-metodissa on  4 tärkeää kohtaa

Automatisoi pala rutiinitekemistä videoksi, joka tuo toistuvasti asiakkaita kerran tehdyllä työllä.

Asiakashaavi-metodin 4 vaihetta:

1. Pohjatyön kultainen kolmio tarkoittaa videon suunnittelua kolmesta näkökulmasta ja asiakkaan maailmasta käsin. Valitaan sopivat hakutermit, joita asiakkaasi jo etsii netistä.


2. Asiakkaita tuova videosisältö ja kolmevaiheinen rakenne varmistaa, että video herättää oikean henkilön mielenkiinnon, video katsotaan kokonaan ja se on rakenteen puolesta sopiva asiakashaavin käyttöön. 

3. Asiakashaavin upottaminen videolle tarkoittaa sekä videon käsikirjoituksen että ulkoisten elementtien optimointia niin, että haavi toimii ja oikeasti nappaa katsojan talteen valitulla strategialla.  


4. Timanttinen julkaisu ja jakelu varmistaa, että ennen julkaisu-napin painallusta pienet mutta tärkeät mekaaniset jipot on tehty. Annat algoritmille kaiken tarpeellisen tiedon. Jakelussa hyödynnetään ensi-iltaefektiä, jolla varmistetaan kriittiset ensikatselut. Lisäksi jakelustrategialla optimoidaan video jatkuvalle orgaaniselle liikenteelle.

👉 Asiakashaavimetodia opetellaan yksityiskohtaisesti Salamasukellus Videomarkkinointiin -verkkokurssilla.

🚨Huom. ILMOITTAUTUMINEN VUODEN VIIMEISELLE KURSSILLE PÄÄTTYY tiistaina 8.12.2020 klo 21:00!

Jos haluat ottaa videoiden tehon käyttöösi, ilmoittaudu kurssille tästä: https://voimaavideosta.fi/salamasukellus/

Huom! Ilmoittautuminen kurssille on auki vain rajallisen aikaa.

Intoa videohommiin!

t.Anni

One Comment on “Mikä videoiden tekemisessä on olennaista?”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *